Wieringermeer L 869
Noorderdijkweg 26, 1771 MJ te Wieringerwerf

Inleiding

Bij het gemaalcomplex Leemans behorende betonnen bak met drie achter elkaar staande DIESELOLIETANKS.

Omschrijving

De dieselolietanks staan in een rechthoekige, driedelige bak van gewapend beton, gelegen ten oosten van de schotbalkenloods van het gemaal. De tanks zijn cilindervormig en uitgevoerd in geklonken metalen platen. De tanks hebben een verticale trap langs de buitenzijde en een ronde reling langs de bovenzijde.

Waardering

De drie dieselolietanks zijn van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex Leemans.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Silo Dieselolietanks

Roosenburg, D. ; Noord-Holland