516113 - R.K. kerkcomplex H. Bonifacius
Alphen aan den Rijn B 10350
Bij Paradijslaan 7, 2405 CC te Alphen aan den Rijn

Omschrijving

Op de begraafplaats staat een BIDKAPELLETJE, dat in 1891 van de oude begraafplaats naar de huidige lokatie is overgebracht, opgetrokken in bruine baksteen met gepleisterde speklagen onder zadeldakje; sieranker in de top. De voorzijde heeft een gedrukte spitsboogvormige opening, ondersteund door natuurstenen zuiltjes en geflankeerd door pilasters; de achterzijde is gesloten. In het kapelletje staat een missiekruis uit 1893.

Waardering

Het bidkapelletje is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde wegens de sobere vormgeving; wegens de historisch-functionele relatie met de begraafplaats; wegens de ensemblewaarde als onderdeel van het complex van de St. Bonifatius.

Ja Religieuze gebouwen Kapel (F) Bidkapel

in 1891 overgebracht van de begraafplaats naar huidige plek