Naaldwijk D 9322
Dijkweg 11, 2671 GA te Naaldwijk

Inleiding

In de tuin van Dijkweg 11 bevindt zich een PRIEEL in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl met boomtakkeninvullingen in het stijl- en regelwerk, uit 1926. Het prieel bevindt zich aan de achterzijde van het huis.

Omschrijving

Het in Ambachtelijk Traditionele bouwstijl op een rechthoekige plattegrond opgetrokken prieel, onder een zadeldak, heeft in het front en in het voorgedeelte van de zijkanten boomtakkendecoratie.

Waardering

Het prieel is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als prieel behorend bij een notabelenwoning.

Het prieel is van architectuurhistorische waarde vanwege de rustieke vormgeving in combinatie met het materiaalgebruik.

Het prieel tuin heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met het woonhuis, Dijkweg 11 en de tuin.

Het prieel is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Priëel