516277 - St. Werenfridus
Lichtenvoorde L 1479
Bij Dorpsstraat 41, 7136 LG te Zieuwent

Omschrijving

Achter de pastorie en de kerk bevindt zich een klein park met oude bomen dat in de aanleg invloeden van de landschapstijl vertoont. De ingang van het park is gelegen aan de Harreveldseweg waar zich een smeedijzeren hek bevindt. Het park kenmerkt zich door slingerende paden, een beplanting met onder meer bomen waaronder eiken, beuken, een treurwilg, een plataan en coniferen. In het park bevinden zich een slingervijver en een enigszins niervormige vijver. Nabij de kerk bevinden zich in het park een viertal piëdestals. Aan de westzijde van het park staat een Lourdesgrot met een Mariabeeld.

PARK aangelegd in landschapstijl met ijzeren hekwerk, piëdestals en Lourdesgrot.

Architectuurhistorische waarde:

- Het park vormt een goed voorbeeld van een landschappelijke aanleg bij een R.K. kerk uit de jaren rond 1900.

Stedenbouwkundige waarde:

- Het park is van belang als functioneel onderdeel van het R.K. kerkcomplex St. Werenfridus.