516289 - Zuivelfabriek Grijpskerk
Grijpskerk C 1641
Kievitsweg 42, 9843 HA te Grijpskerk

Omschrijving

De GARAGE (1941, functionele baksteen-architectuur) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van gesinterde baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop grijze muldenpannen; houten goot op houten klossen; strakke houten windveren. De zijgevels worden door gemetselde muurdammen in vijf gevelvelden verdeeld.

In de topgevel aan de voorzijde (oostgevel) twee houten deuren waarin staande tweeruits vensters onder een brede betonlatei. Aan weerszijden een verdiept vlak. In de top een liggend negenruits venster onder een betonlatei.

In de zuidgevel in elk gevelveld drie liggende vensters (roedenverdeling verdwenen).

In de topgevel aan de achterzijde (westgevel) aan weerszijden een verdiept vlak. In de top een liggend tienruits venster onder een betonlatei.

In de noordgevel in elk gevelveld drie liggende vensters (roedenverdeling verdwenen) en in zowel het linker- als rechter gevelveld een houten deur onder een betonlatei.

Garage algemeen belang:

- vanwege de functionele vormgeving en detaillering