516289 - Zuivelfabriek Grijpskerk
Grijpskerk C 1641
Kievitsweg 36, 9843 HA te Grijpskerk

Omschrijving

De KANTINE (schaftlokaal 1950, stijl verwant aan Functionalisme) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in een gewapend betonskelet. De gevels zijn opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van donkere gesinterde baksteen en worden gedekt door een licht hellend overkragend zadeldak waarop golfplaat in de vorm van dakpannen; niet-originele windveren; niet-originele gootlijst; goot op betonnen klossen. De gevels worden geleed door de stijlen van het betonskelet waartussen meerdelige liggende vensterpartijen.

De entree in portiek bevindt zich in de voorgevel (oostzijde) en bestaat uit een niet-originele deur met drieruits zijlichten en tweeruits bovenlicht waarvoor een gemetselde stoep. Het portiek wordt gevormd door het dak dat is doorgetrokken onder de gootlijst en wordt gedragen door betonnen wanden waarin ronde openingen zijn aangebracht. Aan de linkerzijde van de entree drie zesdelige vensters. Aan de rechterzijde van de entree een vijfdelig venster.

De zuidgevel is deels beschoten (oorspronkelijk meerdelig venster).

In de achtergevel (westzijde) een liggend vijf- en driedelig venster.