516297 - Woningcomplex
Zuidhorn F 1378
Bij de Gast 54, 9801 AG te Zuidhorn

Omschrijving

De SCHUUR (1910-11) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen dat halverwege is witgeschilderd op een trasraam van bruinpaarse baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop nieuwe cementpannen; strakke houten windveren; niet-originele goot op houten klossen.

Centraal in de voorgevel (oostzijde) een opgeklampte houten deur met aan weerszijden in een uitgespaard gevelveld, dat aan de bovenzijde is gedecoreerd met rode baksteen, een getoogd liggend zesruits venster onder roodbakstenen rollaag.

In de topgevel aan de zuidzijde twee getoogde liggende zesruits vensters onder roodbakstenen rollaag waarboven een rond venster waarin ijzeren roedenverdeling met rondom een roodbakstenen rollaag.

In de achtergevel (westzijde) drie uitgespaarde gevelvelden aan de bovenzijde gedecoreerd met rode baksteen; in het centrale gevelveld een getoogd liggend zesruits venster onder roodbakstenen rollaag.

In de topgevel aan de noordzijde een rond venster waarin ijzeren roedenverdeling met rondom een roodbakstenen rollaag.

Schuur van algemeen belang:

- als voorbeeld van een schuur uit 1910-11 in de provincie Groningen, behorend bij een rentenierswoning uit dezelfde tijd

- vanwege de aardige detaillering

- vanwege de vrij hoge mate van gaafheid