Geesteren K 1254
Geesteren K 1257
Geesteren K 1258
Geesteren K 1256
Geesteren K 1255
Bij Molenweg 16, 7274 AA te Geesteren

Omschrijving

De WATERPUT bestaat uit een in segmenten opgebouwde bovengrondse ring van Bentheimer zandsteen. Waardering

Zandstenen WATERPUT uit de achttiende of negentiende eeuw.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een voor de Achterhoek karakteristieke in Bentheimer zandsteen opgetrokken waterput uit de achttiende of negentiende eeuw.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. De waterput vormt samen met de schuur en de boerderij een waardevol ensemble waarbij de positionering van de complexonderdelen op het erf karakteristiek is zoals de direct naast het woongedeelte gelegen waterput.

- \tVan cultuurhistorische waarde als onderdeel van een historisch gegroeid agrarisch complex. De waterput vormt tevens een goed voorbeeld van de oorspronkelijke drinkwatervoorziening op een boerenerf in de Achterhoek.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Waterput met haal Haal is niet meer aanwezig.