516541 - R.K. kerk H. Lambertus
BY Antoon Coolenplein 3,Lith

Inleiding

KERKHOF H. LAMBERTUS, behorend bij en gelegen aan de noordzijde van de H. Lambertuskerk aan het Antoon Coolenplein 3. De plaats van het kerkhof is dezelfde als die van de voorgaande kerk. De begraafplaats heeft een regelmatige aanleg, bestaande uit een centraal pad met aan weerszijden graven, toeleidend op een Calvariegroep uit 1885. Elk beeld staat op een vernieuwde baksteen sokkel. Het houten kruis heeft een gietijzeren Corpus, het Maria- en Johannesbeeld zijn van Franse kalksteen. De uitvoering van het werk geschiedde door Marrier. Links en rechts van het pad richting de Calvariegroep staan twee beschermenswaardige stèles, respectievelijk daterend uit 1891 en 1860.

Het kerkhof is als geheel van belang als voorbeeld van een geestelijke ontwikkeling.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Kerkhof