516560 - Woonhuiscomplex
Lithoijen A 2737
Bij Langwijkstraat 15, 5396 PN te Lithoijen
Bij Langwijkstraat 17, 5396 PN te Lithoijen

Inleiding

SCHUUR, gebouwd in 1885 in Eclecticistische stijl en behorend tot het woonhuis. De schuur staat parallel aan en rechts achter het huis.

Omschrijving

De eenlaagse schuur heeft een rechthoekige plattegrond. De gevels zijn opgetrokken uit machinale baksteen, het zadeldak is gedekt met oudhollandse dakpannen. Het gebouw heeft behalve een ingang in de linker gevel diverse ronde ijzeren ramen.

Waardering

De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van Maaskant en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de gebouwen voor agrarische bedrijfsvoering. Het heeft ensemblewaarden in samenhang met het woonhuis en is belangrijk vanwege de gaafheid van het exterieur en is als zodanig zeldzaam.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)