Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
516614
Complexnummer
516612 - Pastorie, H.Hart, Kerkhof complex
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82684/135
Kadastrale aanduiding
Megen G 903
Bij Lietingstraat 2, 5368 AC te Haren

Omschrijving

Inleiding

Op de zuid-westelijke hoek van het Kerkplein te Haren staat een uit 1929 daterend vrijstaand HEILIG HARTBEELD, blijkens een inscriptie uitgevoerd door Van Bokhoven en Jonkers, 's-Hertogenbosch.

Omschrijving

Het kalkstenen Christusbeeld is gesteld op een dito sokkel, waarvan de vierkante plint via gestileerde klauwstukken overgaat in een achthoekige opbouw. Op de dekplaat staat de gebeitelde tekst: "Ik ben koning", op de sokkel de inscriptie: "Laat toekomen mijn rijk" en op de westelijke klauwstukken de tekens voor Alfa en Omega. Op de noordelijke zijde van het voetstuk van het beeld de inscriptie: "Van Bokhoven en Jonkers".

Waardering

Het Heilig Hartbeeld is van algemeen belang het heeft cultuurhistorische waarde daar het getuigt van een geestelijke ontwikkeling. Daarnaast heeft het vanwege de plaats in het werk van respectievelijk de architect en beeldhouwatelier architectuurhistorische waarde. Het is gaaf bewaard gebleven en het sluit aan bij de ter plekke reeds eerder beschermde kerkelijke bebouwing.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 516612. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6) H.Hartbeeld van Jezus

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1929
1929
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Neo-Gotiek
invloeden