517000 - Langgevelboerderij met schuur.
Goirle H 9
Goorstraat 6 a, Goirle

Inleiding.

Aan de zuidelijke zijde van de Goorstraat staat, tegenover de boerderij Ooijenvaarsnest, met de nok parallel aan de straat, de LANGSDEELSCHUUR, behorende bij het boerderijcomplex.

De schuur in Ambachtelijk-Traditionele stijl dateert naar alle waarschijnlijkheid uit omstreeks 1870.

Beschrijving.

De schuur heeft een rechthoekige plattegrond ter plaatse van de inrijpoort, in de noordoostelijke hoek, een inspringing. De eenlaags schuur heeft een met riet gedekt schilddak, alsmede een houten driebeukig gebint. De wanden zijn alle beschoten. Aan de noordoostelijke zijde bevindt zich, onder het ter plaatse opgewipte dak, een tweetal opgeklampte vleugelinrijpoorten.

Waardering.

De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarden als uitdrukking van de geografische en landschappelijke ontwikkeling. Het heeft ensemblewaarden het wegens de situering, verbonden met de ontwikkeling van de streek. Het is gaaf bewaard gebleven.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)