Vlijmen N 2896
Meliestraat 31, 5251 EG te Vlijmen

WOONHUIS, gebouwd rond 1880 en vertoont kenmerken van het Eclecticisme.

Omschrijving.

Eénlaags bakstenen woonhuis op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak waarvan de nok evenwijdig aan de straat loopt. Het dak is gedekt met kruispannen.

De voorgevel is vijf traveeën breed en heeft in het midden een opbouw met topgevel. Het haakse zadeldakje is voorzien van windveren en een gootlijst. In het midden van de gevel is een deur geplaatst met getoogd bovenlicht. Aan weerszijden van de deur bevinden zich twee T-ramen. In de opbouw zijn twee T-ramen aangebracht. Alle ramen en de deur hebben een geprofileerde omlijsting met kuif. In de topgevel bevindt zich een bijzonder vormgegeven driehoekig raampje in een geprofileerde omlijsting.

De rechterzijgevel heeft een gepleisterde plint. Aan de voor- en achterkant van de gevel zijn ramen geplaatst. In de topgevel bevinden zich twee ramen.

Waardering.

Het huis is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens materiaalgebruik en ornamentiek.