Vlijmen L 3241
Bij Julianastraat 44, 5251 ED te Vlijmen

Inleiding.

Kunststenen HEILIG HARTBEELD, gemaakt in 1922 door het atelier van M. van Bokhoven & Jonkers. Het beeld is links voor de Rooms Katholieke kerk St. Jan Geboorte, op enige afstand van dit gebouw geplaatst.

Het beeld staat op een laag, rechthoekig gemetseld plateau bedekt met stoeptegels.

Het beeld zelf staat op een getrapte voet, op een vierkante sokkel. Op elke zijde is in een gegraveerde lijst tekst aangebracht. Op de hoeken zijn stervormige dekoratieve elementen in reliëf gemaakt. De teksten luiden als volgt: op de voorkant "UW RIJK/KOME", rechts "AANGEBODEN/DOOR DE/PAROCHIANEN", "1922" op de achterkant en links: "Z.E. HEER A. V.D. PAS/PASTOOR". De Christusfiguur met gespreide armen draagt een lang gewaad en cape. Op de borst is in reliëf een doorboord hart zichtbaar. Op de voet is de sculptuur gesigneerd "M. v. BOKHOVEN & JONKERS".

Waardering.

Het beeld is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling. Het heeft kunsthistorische waarde wegens vormgeving, detaillering en materiaalgebruik.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6) Heilig Hartbeeld

Bokhoven van ; Noord-Brabant