Loppersum F 1761
Zeerijperweg 13, 9919 JR te Loppersum

Omschrijving

KOETSHUIS in 1909 opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van donkere klinkers. Het zadeldak, dat gedekt is met een zwart geglazuurde Friese golfpan, heeft houten windveren met makelaar en beschot, en een (nieuwe) bakgoot op gemetselde klossen. De noordoostgevel heeft licht getoogde dubbele schuurdeuren met een vierruits deurlicht en tweeruits zijlichten, onder een eensteens en een halfsteens rollaag; in de top een klein ijzeren roosvenster. De noordwestgevel heeft twee getoogde ijzeren vensters met roedenverdeling, de zuidoostgevel twee getoogde ijzeren vierruits vensters en de zuidwestgevel heeft een klein roosvenster in de top.

Koetshuis van algemeen belang

- als voorbeeld van een gaaf koetshuis uit 1909