't Zandt A 1556
Bij Korendijk 13, 9915 TB te 't Zandt

Omschrijving

De BIJSCHUUR (met ingebouwde woning?) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in een rode licht gesinterde baksteen en wordt gedekt door een schilddak met wolfeind tegen rechte topgevel waarop niet-originele dakbedekking; gemetselde schoorsteen.

In de voorgevel (westzijde) twee samengestelde H-vensters, twee tweedelige staande vensters en een samengesteld vierruits venster in de top, alle onder strek.

In de noordgevel onder andere aan de voorzijde van de krimp een smal H-venster en links achter twee niet-originele schuurdeuren.

Overige gevels konden niet worden bekeken.

Bijschuur van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als voorbeeld van een bijschuur uit het eerst kwart van de twintigste eeuw in de provincie Groningen

- vanwege de vrij hoge mate van gaafheid

- vanwege de sobere maar verzorgde vormgeving en detaillering