517770 - De Grote Bottel
Bij Grote Bottel 10, 5753 PE te Deurne

Inleiding

In het verlengde van de langgevelboerderij Grote Bottel 10 staat, aan de oostelijke zijde, een BAKHUIS, waarschijnlijk daterende uit omstreeks 1905. Het bijgebouw wordt van het woonhuis gescheiden door een onverhard pad.

Omschrijving

Het uiterst eenvoudige eenlaags gebouwtje heeft een rechthoekige plattegrond en wordt gedekt door een zadeldak met oud-Hollandse pannen. Tegen de zuidelijke gevel bevindt zich een gedeeltelijk intacte schoorsteen. In de westelijke gevel een lage opgeklampte deur.

Waardering

Het object is van belang als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling; is van belang wegens de architectonische gaafheid van het exterieur.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis