Langbroek A 1903
Bij Langbroekerdijk A 28, 3947 BH te Langbroek

Omschrijving

TOEGANGSHEK met BRUG, geplaatst aan de noordwestzijde van het complex. De hekpijlers zijn van hardsteen en voorzien van profileringen, spaarvelden en een afgeronde bovenzijde. Aan de hekpijlers is een dubbel gietijzeren draaihek met spijlen en vleugels bevestigd. Het toegangshek staat aan de zijde van het terrein. De vaste brug met planken brugdek, heeft bakstenen landhoofden met natuurstenen dekstukken op de hoeken. De gietijzeren brugleuningen zijn aan de uiteinden bevestigd aan de hekpijlers; aan de straatzijde zijn deze naar beneden gebogen.

Waardering

Het toegangshek met de brug is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudig ontwerp en het toegepaste materiaalgebruik. Van ensemblewaarde als onderdeel van het complex.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen achteringang naar Sandenburg, met brug