518160 - St. Jan de Doper
Wateringen A 2717
Bij Herenstraat 162, 2291 BL te Wateringen
Bij Herenstraat 164, 2291 BL te Wateringen

Inleiding

H.HARTBEELD uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, gesitueerd op het voorterrein van het kerkelijk complex van St Jan de Doper, links van de kerk.

Omschrijving

H.Hartbeeld op vierkante natuurstenen sokkel waarop in een casement met driepasboog de tekst "H. Hart van Jezus".

Waardering

Het H.Hartbeeld is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een geestelijke en een typologische ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke H. Hartdevotie. Het beeld heeft ensemblewaarden als onderdeel van het kerkelijk complex van St. Jan de Doper.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6) H. Hartbeeld

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Standbeeld