518958 - woonhuiscomplex
Ginneken I 2372
Bij Ginnekenweg 222, 4835 NH te Breda

Inleiding

Vóór het koetshuis staat een manshoog HEKWERK, bestaande uit een vleugelpoort, daterende uit omstreeks 1865.

Omschrijving

Het hekwerk is samengesteld uit gesmede, met pijlpunten bekroonde staven, onderling verbonden door smeedijzeren banden en voluten. De posten worden bekroond door een ijzeren ornament.

Waardering

Het object is van algemeen belang vanwege de voor de tijd van ontstaan typerende vorm- en materiaalkeuze, de gave staat en de wezenlijke samenhang met huis en koetshuis.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek hek van gesmede met pijlpunten bekroonde staven