519121 - Boerderijcomplex Lijndonkseweg
Nieuw-Ginneken M 206
Lijndonkseweg 12, 4854 NK te Bavel

SCHUUR, deel uitmakend van een boerderijcomplex uit 1928.

Omschrijving

De schuur heeft een rechthoekige plattegrond met vier gebinten. Zadeldak gedekt met grijze muldenpannen. De oorspronkelijke indeling van paardestal, varkenshokken karschob en hooiberging is gedeeltelijk gewijzigd. Het opgaande werk bestaat uit gemetselde rode baksteen gemetseld in kruisverband.

Waardering

De schuur is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de ontwikkeling van de landbouw in Midden-Brabant en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de boerderij. Het heeft ensemblewaarde als onderdeel van een waardevol complex. Het geheel is gaaf bewaard gebleven.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)