519300 - De Boekhorst
Laren Gelderland F 1075
Boekhorstlaan 4, 7241 SJ te Lochem
Boekhorstlaan 6, 7241 SJ te Lochem

Omschrijving onderdeel 3A: KOETSHUIS.

Voormalig koetshuis, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op nagenoeg rechthoekige plattegrond; schilddak met grijze pannen; rechter deel van voorgevel (lange zuidgevel) iets uitspringend en met afgewolfde topgevel, waarin gekoppeld venster; beneden twee getoogde vensters met meerruits bovenlichten en luiken; de rest van de voorgevel heeft de volgende onregelmatige indeling, v.l.n.r.: zelfde venster als de beide hiervoor genoemde, een pilaster, twee dubbele inrijdeuren met licht getoogde meerruits bovenlichten, dan een smalle toegangsdeur en een gekoppeld venster, alle op dezelfde wijze getoogd als de genoemde vensters; boven de linker inrijdeur een dakkapel (voormalig hooiluik) onder spits zadeldakje.

Het VOORMALIG KOETSHUIS is van algemeen belang:

- vanwege de typerende gevelarchitectuur;

- als cultuurhistorisch en (eertijds) functioneel onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L) Koetshuis, boerderij, dubbele schuur