Valkenisse K 1267
Bij Vlissingsestraat 28, 4371 RE te Koudekerke

Omschrijving onderdeel 4:

GRAFKELDER, ingangspartij in empire-stijl, gedateerd 1812; in uiterste oosthoek van de aanleg, aan de Vlissingseweg: bakstenen tongewelf, half ingegraven en bedekt met aarde, zodat een lage heuvel ontstaan is; ingangspartij aan de oostzijde met dagzomende gewelfrand, die de halfronde bakstenen gevel bedekt; rechthoekig deurtje met kleine ovale lichtopening; erboven een rechthoekige natuurstenen plaat met vierkant uitgesneden bovenhoeken; hierop als bekroning een driehoekige stenen plaat in de vorm van een steile piramide; op de rechthoekige plaat de volgende tekst: DIS. MANIBUS. CINERES. GENTIS. DOORNIAE. HOC. BUSTO. CONDI. CURAVIT. ABRAHAMUS. VAN. DOORN. MOLLITER. OSSA. CUBENT. ANNO. MDCCCXII.

Waardering:

GRAFKELDER van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de relatieve uniciteit _vanwege de grote cultuurhistorische waarde

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Grafkelder.