Dieren T 529
Bij Hoofdstraat 136, 6994 AK te De Steeg

Omschrijving Onderdeel 36

De voormalige uit 1910 voor wat betreft daterende SMIDSE die nu gebruikt wordt als schuur is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Muldepannen. De voor- en achtergevel worden afgesloten door windveren. Drie gevels van het gebouw zijn voorzien van een betimmering bestaande uit horizontaal geplaatste houten rabatdelen. De topgevels zijn voorzien van een verticale betimmering. De voorgevel is voorzien van een dubbele deur en een zolderluik. De linker zijgevel bezit een viertal vensteropeningen waarvan drie voorzien zijn van een zesruits raam.

Waardering

Voormalige SMIDSE uit 1910, behorend tot de historische buitenplaats Middachten, van algemeen cultuurhistorisch belang - als voorbeeld van een dergelijk gebouw uit de vroege twintigste dat opvalt door het materiaalgebruik zoals de grotendeels uit houten rabatdelen samengestelde gevels. - als essentieel en functioneel onderdeel van het smederijcomplex De voormalige smidse is voor wat het exterieur betreft van belang als voorbeeld van een smederij uit de vroege twintigste eeuw, behorende bij een landgoed.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Nijverheid Smederij