519395 - Postkantoor Middachten
Dieren T 331
Bij Hoofdstraat 21, 6994 AC te De Steeg

Omschrijving

Het éénlaags houten SCHUURTJE is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond op een bakstenen plint. Deze plint wordt afgesloten door profielstenen. De gevels bestaan uit een stijl- en regelwerk waarvan de vakken gevuld zijn met gepotdekselde delen. Het opvallende dak wordt gevormd door een wolfdak met uileborden, belegd is met rode Tuile du Nord pannen. In de op de achtergevel van het hoofdgebouw gerichte gevel bevindt zich een deur.

Houten SCHUURTJE uit 1905-1906.

Architectuurhistorische waarden:

- Het schuurtje heeft een gaaf bewaarde hoofdvorm, detaillering en materiaalgebruik De bijzonder vormgeving sluit aan op die van het hoofdgebouw.

- Het schuurtje is in samenhang met het voormalige postkantoor van belang voor het oeuvre van de Dierense architect G.J. Uiterwijk (1863-1937).

Stedebouwkundige waarden:

- Het schuurtje heeft een ensemblewaarde in relatie tot het voormalige postkantoor waarmee het gebouwtje functioneel verbonden is.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)

Uiterwijk, G.J. ; Gelderland