519405 - Algemene Begraafplaats
Bij Harderwijkerweg 3 a, Dieren

Omschrijving

De begraafplaats heeft een fraaie gecombineerde formele en romantisch landschappelijke AANLEG waarbij de nadruk op de eerste ligt. De essentie van de aanleg wordt gevormd door twee in elkaars verlengde gelegen ronde kernen waaromheen de graven van diverse klassen in concentrische cirkels gegroepeerd liggen. De beplanting op de begraafplaats wordt gevormd door onder meer beuken en andere loofbomen, taxus en coniferen. De omheining wordt gevormd door een beukenhaag.

AANLEG van de Algemene Begraafplaats uit 1842.

Tuinarchitectuurhistorische waarden:

- De aanleg is van belang vanwege de voor de negentiende eeuw kenmerkende aanleg in een gemengde stijl met formele elementen en landschappelijke invloeden.

Stedenbouwkundige waarden:

- De aanleg is van belang als structurerend element van de begraafplaats. Lanen, padenstelsels, rotondes en de beplanting zijn van bijzondere betekenis voor het aanzien van de begraafplaats. \t

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaats Algemene begraafplaats

Gemengde tuinstijl