519405 - Algemene Begraafplaats
Bij Harderwijkerweg 3 a, Dieren

Omschrijving

TOEGANGSHEK van de Algemene Begraafplaats. De toegang tot het tegenwoordig op een L-vormig grondstuk gelegen complex wordt gevormd door een enkelvoudig ijzeren spijlenhek met hierop aansluitend een dubbel ijzeren spijlenhek met siersmeedwerk dat is opgehangen tussen smeedijzeren pijlers met gietijzeren ornamenten in de vorm van zandlopers.

TOEGANGSHEK van de Algemene Begraafplaats.

Architectuurhistorische waarden:

- Het hekwerk is van belang als goed voorbeeld van een negentiende-eeuws giet- en smeedijzeren toegangshek van een begraafplaats met een op deze functie afgestemde symboliek.

Stedenbouwkundige waarden:

- Het hekwerk heeft een ensemblewaarde als functioneel onderdeel van de begraafplaats.

Cultuurhistorische waarden:

- Het hekwerk is kenmerkend voor de funeraire cultuur in de negentiende eeuw.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaatshek Algemene begraafplaats