519545 - Zwijnsbergen
Helvoirt D 4534
Bij Helvoirtsestraat 6, 5268 BB te Helvoirt

Omschrijving onderdeel 5:

BRUGGEN, XX er zijn twee eenvoudige houten loopbruggen over de gracht; de ene brug ligt bij het einde van de westarm van de tuinmuur; de brug is licht getoogd; de toog wordt geschraagd door een houten juk, dat midden in de gracht staat, de eveneens getoogde leuningen zijn witgeverfd; brugdek en juk zijn niet geschilderd. De andere voetbrug ligt over de zuidelijke grachtarm, ongeveer in het verlengde van de middengang in het huis; het vlakke, niet geverfde brugdek ligt op twee jukken, evenmin geverfd; op de brug een deur met houten gepunte spijlen en dito uitspringende zijwangen, donkergroen met witte punten; de brugleuningen ook groen, behalve de bovenste balk, die wit is.

BRUGGEN van algemeen belang:

- vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden