Heemskerk D 6140
Bij Marquettelaan 34, 1968 JT te Heemskerk

Omschrijving

TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Marquette. Voor de poort ligt een bakstenen (kloostermoppen) boogbrug uit ca.1800 volgens overlevering gebouwd met de bakstenen afkomstig van de afbraak van het rondeel. De boog wordt geflankeerd door een pilaster; muurwerk afgewerkt met een bloktandlijst; hardstenen afdekplaten waarop een eenvoudige 19de-eeuwse balustrade. Schuin aflopende keermuren.

Waardering

TOEGANGSBRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen