Zundert U 542
Zundert U 538
Bij Achtmaalseweg 158 A, 4885 AS te Achtmaal

Omschrijving

TUINSIERADEN, bestaande uit: a. zonnewijzersokkel, XIX-XX; achthoekige balustervormige sokkel van kunststeen, vlak bij het huis aan de zuidwestkant b. stel gietijzeren vazen, XIX, bij de korte zuidwestgevel van het huis; kelkvormige vazen met vierkante voet op vierkante sokkel van Naamse steen; de onderzijde van de vazen is omkleed met knorren; twee oren op de knorrenrand, onder de oren een masqueron c. stel gietijzeren vazen, XIX, op het voorplein als markering van het begin van de Spiegeldreef; kelkvormige vazen met ronde voet op vierkante sokkels van Naamse steen; knorrenlijst aan kelkbasis, waarop twee oren d. schaalvormige vaas van kunststeen, XXa, ten zuidwesten van het huis; versiering met festoenen; ronde voet op vierkante bodemplaat

Waardering TUINSIERADEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden - als wezenlijke onderdelen van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraden