519579 - Stania State
Giekerk F 2367
Bij Rengersweg 98, 9062 EJ te Oentsjerk

Omschrijving

Drie-armige houten BRUG (5) leidend van en naar het eiland, tevens uitzichtpunt op kunstmatige heuvel vóór het huis. Van de drie-armige brug bestaan de leuningen uit boomtakken en -stammetjes, de brugdekken zijn vernieuwd in hardhout. Een trap van bielzen leidt van de voet van de heuvel naar de top, de trapleuning bestaat uit boomtakken en -stammetjes. Op de heuveltop een balustrade van boomtakken en -stammetjes; aan de oostzijde heeft het eiland/uitzichtpunt een houten brug met leuningen van takken en stammetjes. Datering: 20ste eeuw.

Waardering

De drie-armige houten BRUG vertegenwoordigt algemeen belang omdat: - het object een exclusief Roodbaard-ontwerp materialiseert en in herinnering houdt;

- de brug een wezenlijk onderdeel van de tuinaanleg c.q. -compositie is;

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen