Maarssen D 247
Maarssen D 85
Tournooiveld 3, 3611 AS te Oud Zuilen
Tournooiveld 4, 3611 AS te Oud Zuilen

Omschrijving

TUINMANSWONING behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Aan de noordzijde van de voorburcht staat een tuinmanswoning gebouwd tussen 1650 en 1750. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen pand bestaat uit één bouwlaag onder een met Hollandse pannen gedekt zadeldak met aan de achterzijde een vierkante paviljoenachtige aanbouw onder een met Hollandse pannen gedekt tentdak met op de nok een gemetselde schoorsteen; dakkapellen met driehoekige frontons (voorzijde drie en achterzijde één). In de voorgevel vier getoogde velden, waarvan er drie voorzien zijn van een getoogd samengesteld venster. Ook in de westgevel getoogde vensters en een deur met halfrond bovenlicht. In de achtergevel meerruitsvensters met paneelluiken en een paneeldeur. In de paviljoenachtige aanbouw kloosterkozijnen. Vanaf de kopse westgevel een gemetselde muur naar de poorttoren.

TUINMANSWONING is van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van een buitenplaats;