Mildam N 638
Bij Van Limburg Stirumweg 2, 8453 JE te Oranjewoud

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 10: tuinsieraden 10.1 STENEN TAFEL, XIXb; bij de Grotvijver; ovaal natuurstenen blad op vierkante zandstenen sokkel. 10.2 GLAZEN PARAPLU, XIXc: in het gazon van de Bloementuin; centrale ronde paal; vanaf bovenkant radiale ijzeren roeden waartussen driehoekige stukken glas, aan buitenzijde ondersteund door zes dunnen ronde ijzeren staven. 10.3 In de tuin achter het huis: GIETIJZEREN VAAS op sokkel van kunststeen, XIXc; 10.4 In de tuin achter het huis: hardstenen SOKKEL, XVIII; 10.5 In de tuin achter het huis LAGE RONDE VAAS met maskers en oren van gevlochten twijgen; eierlijstrand; vierkante SOKKEL met Lodewijk XVI-motieven. 10.6 In de tuin achter het huis: vierkante, balustervormige SOKKEL met Lodewijk XIV-motieven. 10.7 Ronde houten ORANJERIEKUIPEN (sommige nog origineel en ten dele nog met zeer oude kuipplanten), verspreid opgesteld rond het huis, in de Bloementuin en de moestuin; 's winters in de oranjerie.

TUINSIERADEN zijn van algemeen belang:

- vanwege de cultuurhistorische en ornamentele waarden;