Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
519682
Complexnummer
519676 - Wouwse Plantage
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82731/63
Kadastrale aanduiding
Wouw H 659
Plantage Centrum 4, 4725 SR te Wouwse Plantage

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 6: Plantage-Centrum 4 - BOERDERIJ, XIXd; bakstenen gebouw van het langgeveltype met aan beide zijden een sprong tussen het woon- en schuurgedeelte en onder een met riet en (gedeeltelijk geglaasde) rode pannen gedekt zadeldak met gesneden windveren en makelaars. In de zuidgevel deeldeuren met aan weerszijden een getoogde zesruits gietijzeren stalraam en een staldeur in het schuurgedeelte, en een deur met gedeeld bovenlicht en drie zesruits vensters met diefijzers en luiken in het woongedeelte. In de oostgevel een zolderluik. In de noordgevel twee kelderlichten, twee vierruits opkamervensters met diefijzers en luiken, een vernieuwde deur en een zesruits venster met luiken in het woongedeelte, en een staldeur, waarboven en -naast een grotendeels open ruimte onder afhang; enige raampjes en twee stel deeldeuren in het schuurgedeelte. In de westgevel twee halfronde gietijzeren stalramen en een hooiluik.

Waardering BOERDERIJ van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de bijzondere architectuur - als wezenlijk cultuurhistorisch onderdeel van het complex

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 519676. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing