519676 - Wouwse Plantage
Bij Plantage Centrum 1, 4725 SR te Wouwse Plantage

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 9: Plantage-Centrum bij 11 - VOORMALIGE SMEDERIJ, XIXd; bakstenen gebouw zonder verdieping onder met rode pannen gedekt zadeldak; de gevels van het meest oostelijk deel zijn zwart geteerd; overige gevels: geveldelen zijn boven een gemetselde plint van gepotdekselde houten delen voorzien; over de wanden is opgetimmerd vakwerk van gehalveerde onbewerkte boomstammen aangebracht. In de oostgevel een deur, een luikopening en twee rondboog-zolderraampjes; in de zuidgevel twee zestienruits vensters met luiken en twee kleine zesruits vensters; in de westgevel dubbele deuren met daarboven een luik; tegen de noordgevel een aanbouw onder afhang, met wanden van gepotdekselde delen en open latwerk.

Waardering VOORMALIGE SMEDERIJ van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de bijzondere architectuur - als wezenlijk cultuurhistorisch onderdeel van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.