519676 - Wouwse Plantage
Bij Plantage Centrum 1, 4725 SR te Wouwse Plantage

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 11: Plantage-Centrum 13 - SLEUTELGATHUISJE, XIXd; gepleisterd gebouw zonder verdieping onder met rode pannen gedekt zadeldak en met tegen de noordgevel een iets lagere bakstenen aanbouw onder zadeldak met rode pannen. In de westgevel een 20-ruits venster en een deur in de aanbouw, een ommetseld rondboogvenster met twee 6-ruits draairamen en gedeeld bovenlicht, en twee ommetselde ronde zoldervensters; in de oostgevel een deur en in de aanbouw kleine vensters en twee vierruits zoldervensters; in de zuidgevel een sleutelgatvormige ommetseling, waarin een getoogd twaalfruits schuifvenster omgeven door ommetselde cirkels en ronde vensters, twee ommetselde ronde zoldervensters en een driehoekig zesruits venster in de met boomstammetjes beklede geveltop.

Waardering SLEUTELGATHUISJE van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de bijzondere architectuur - als wezenlijk cultuurhistorisch onderdeel van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.