519676 - Wouwse Plantage
Bij Plantage Centrum 1, 4725 SR te Wouwse Plantage

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 12: Plantage-Centrum bij 2 - VOORMALIGE BAKKERIJ, XIXd; rechthoekig bakstenen gebouwtje met lage begane grond en verdieping onder met rode Tuiles-du-Nord gedekt zadeldak. In de oostgevel drie spitsboognissen met zware balk ter hoogte van de verdiepingsvloer en in de meest zuidelijke nis een deur en een venster. In de zuidgevel een rond en een halfrond ommetseld gietijzeren raampje. Tegen de zuidgevel van de westgevel een uitbouwtje onder lessenaarsdak; in deze gevel twee deuren naar de kelderachtige begane grond. In de noordgevel een ommetselde rondgesloten dubbele deur op de verdieping.

Waardering VOORMALIGE BAKKERIJ van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de bijzondere architectuur - als wezenlijke cultuurhistorisch onderdeel van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.