519676 - Wouwse Plantage
Plantage Centrum 14, 4725 SR te Wouwse Plantage

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 14: Plantage-Centrum 14 - TUINMANSHUIS met TUINMUUR, XIXd; bakstenen gebouw zonder verdieping onder met grijze Tuiles-du-Nord gedekt zadekdak met afhang over aanbouw (voormalig kippenhok) aan de noordzijde; in de zuidgevel een twintigruits schuifvenster, een vernieuwde deur en een venstertje; in de oostgevel twee kleine vensters; tegen de zuidzijde van de westgevel een bakstenen aanbouw zonder verdieping onder pannengedekt zadeldak; in de westgevel hiervan twee vensters en in de zuidgevel een deur met aan weerszijden een hoog tweeruits venster en erboven een getoogde nis. Aansluitend aan de oostzijde van het huis een bakstenen ca. twintig m lange tuinmuur, die ong. 2,5 m hoog is.

Waardering TUINMANSHUIS met TUINMUUR van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden - als functioneel onderdeel van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.