Glimmen

Glimmen

Omschrijving onderdeel 1:

HUIS met KOETSHUIS, XVIII en wellicht gedeeltelijk ouder; rechthoekig bakstenen huis met twee bouwlagen onder schilddak met grijze pannen en schoorstenen met borden; het achterste deel van het gebouw heeft een plat dak; brede kroonlijst langs de voorgevel, die 5 traveeën telt; zij- en achtergevels gepleisterd; aan voorzijde zeslichtsramen, achter meerruitsvensters; midden boven de voordeur een luidklokje op de kroonlijst; het bakstenen koetshuis sluit aan op de rechter zijgevel van het huis en heeft één bouwlaag onder een met grijze pannen gedekt schilddak (afgewolfd aan voorzijde); het koetshuis springt naar voren uit t.o.v. het huis; in voorgevel inrijdeur en een hooiluik erboven. Inwendig o.m. : in vestibule houten pui in L.XIV-stijl met deuren en open doorgang naar achterhuis , XVIIIb.

HUIS met KOETSHUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom;