Haren N 627
Haren N 684
Meentweg 26, 9756 TB te Glimmen
Meentweg 30, 9756 TB te Glimmen

Omschrijving onderdeel 3:

BOERDERIJEN, XIX; links en rechts van de laan voor het huis staat een bakstenen boerderij van het kopromp type; de noordelijke boerderij heeft een schilddak met rode pannen; de nokhoogte van het woongedeelte is dezelfde als van het schuurdeel; dit schuurdeel is voor wat betreft de bovenste dakhelft gedekt met riet; het woongedeelte, dat inspringt t.o.v. de schuur, heeft één bouwlaag plus een mezzanine (oorspronkelijk zolder); T-vensters; het achterschild van de schuur is afgewolfd en heeft een uilenbord. De zuidelijke boerderij is van hetzelfde type; het woongedeelte is echter lager dan de schuur en heeft grijze pannen op een wolfdak; de schuur heeft riet op rode pannen; meerruitsramen; schuin dwars achter elke boerderij een kleine schuur met zadeldak (rode pannen) en windveren .

BOERDERIJEN van algemeen belang

- vanwege de bijzondere opstelling binnen het ensemble: het zijn eigenlijk de bouwhuizen