Steenderen P 1440
Bij Wichmondseweg 19, 7223 LH te Baak

Onderdeel 3A

Omschrijving

Noordelijk BOUWHUIS van twee bouwhuizen, XVIII-b; ten noordoosten van het huis, aan het voorplein een bakstenen gebouw van één bouwlaag onder schilddak met grijze pannen; de symmetrische voorgevel is vrijwel identiek aan die van het andere bouwhuis; het loopt niet evenwijdig aan het andere bouwhuis, maar wijkt iets vanuit het huis gezien; links en rechts van de centrale boogvormige dubbele inrijdeuren twee meerruits vensters; daarnaast een loopdeur met zesruits bovenlicht; daarnaast, op de beide einden van de gevel een meerruitsraam. Het bouwhuis is naar achteren uitgebouwd.

Het Noordelijk BOUWHUIS van twee bouwhuizen is van algemeen belang;

- vanwege de eenvoudige, doch kloeke architectuur;