Dalfsen E 3232
Bij Tolhuisweg 11, 7722 HS te Dalfsen

Omschrijving onderdeel 3 :

bij Tolhuisweg 11 BOUWHUIZEN. Twee eenvoudige bakstenen gebouwen XXa; één bouwlaag onder schilddak met grijze pannen; in het westelijk bouwhuis een woning achter de noordelijke kopgevel met drie H-ramen; merkwaardig is het feit dat de gebouwen achter het hoofdgebouw staan; het benadrukt daardoor het agrarische karakter van de buitenplaats.

Waardering: BOUWHUIZEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de unieke situering van de gebouwen achter het hoofdgebouw; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.