Vaals H 788
Bij Vaalsbroek 5, 6291 NH te Vaals

Omschrijving onderdeel 6:

HEKKEN; er zijn 3 hekken, alle XVIII-c:

a. inrijhek aan het begin van de oprijlaan: twee witgeverfde geblokte bakstenen kruispijlers; basement en dekplaten met eikelvormige bekroning in natuursteen; hekvleugels ontbreken; aan de voet afgeronde natuurstenen schamppalen

b. tweede inrijhek, tevens afsluiting van het binnenplein tussen de kasteelvleugels: stel vierkante geblokte natuurstenen pijlers met ei-vormige bekroning op dekplaat met rijke kroonlijst; aan de voet ronde schamppalen; nieuwe metalen hekvleugels; de pijlers zijn via lage kwartronde witgeschilderde bakstenen muren met de kasteelvleugels verbonden; het metalen hekwerk op de muren is nieuw

c. toegangshek tot het mausoleum: vierkante geblokte natuurstenen pijlers met eenvoudige dekplaat; hekvleugels van rijk smeedijzer met o.a. voluutvormige versieringen

HEKKEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom