Vaals H 788
Bij Vaalsbroek 5, 6291 NH te Vaals

Omschrijving onderdeel 7:

TUINORNAMENTEN, te weten:

a. stel voetstukken ter weerszijden van de ronde vijver achter het kasteel: forse vierkante hardstenen sokkels, XVIII; schacht met reliëfversiering in L. XIV-vormen, naar beneden uitzwenkend, op kussenvormig basement; schacht afgedekt met (te) grote, (wellicht) niet originele dekplaat

b. voetstuk achter in het park direct naast de as, XVIII-d; vierkante hardstenen sokkel; op de schacht, in hoogreliëf, eenvoudige vlakversiering in L. XVI-vormen

c.ijzeren hekwerk, direct ten oosten van het kasteel, nabij de kleine molenvijver; het betreft een smeedijzeren hekwerk van rond 1900, dat eertijds als ornament op de in as achter de ronde vijver gelegen ijskelder stond; deze ijskelder is verdwenen.

TUINORNAMENTEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom