Oud-Zevenaar D 2294
Bij Beekseweg 4, 6909 DR te Babberich

Omschrijving

BEGRAAFPLAATS (XXa) gerealiseerd als onderdeel van de historische buitenplaats "Babberich" voor de familie De Nerée gelegen midden in het wandelbos, ten oosten van de boerderij. De begraafplaats is een rond grafveld met zerken en knielbank begrensd oor een lage ronde omheining van mangaanbruine misbaksel-baksteen. Achter de knielbank bevinden zich twee grafzerken waarachter drie grafzerken. De natuurstenen rechthoekige staande zerken hebben een halfcirkel- en waaiervormige bekroning en een belettering in hoogreliëf; knielbank in natuursteen.

Waardering

BEGRAAFPLAATS gerealiseerd als onderdeel van de historische buitenplaats "Babberich" is van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang * vanwege de ouderdom * vanwege de cultuurhistorische waarden * vanwege de bijzondere vormgeving * vanwege de uniciteit * vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de begraafplaats met de overige onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen