Bij Colckhof 6, 8055 PH te Laag Zuthem

Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE

Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midden van de 19de eeuw. Het eendenhuisje heeft een vierkante plattegrond en staat op een bakstenen plint. De verjongende gevels zijn deels opgetrokken in vakwerk en metselwerk (cementrustiek) dat thans wit geschilderd is. Het vakwerk is (menie)rood geschilderd. In de gevels kleine, liggende twee- en twaalfruits vensters, kleine vensters en rechthoekige toegangen. Het gebouwtje wordt overkapt door een met riet gedekt royaal overstekend zadeldak met windveren. De vloer is met klinkers bestraat.

EENDENHUISJE is van algemeen cultuurhistorisch belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;