Zeist F 636
BY Blikkenburgerlaan 4, Zeist

Omschrijving onderdeel 4:

TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Blikkenburg. Ten westen van het hoofdgebouw wordt aan de Blikkenburgerlaan de oprijlaan afgesloten met een dubbel, smeedijzeren spijlenhek tussen opengewerkte smeedijzeren pijlers op vierkante grondslag. De pijlers en de onderzijde van de hekken hebben een ornamenteel, geometrisch patroon van kruizen met een stip op het snijpunt van de diagonalen, omkaderd door een rechthoek. In de beide hekdelen is de naam van de buitenplaats verwerkt, het linker hek vermeldt "BLIKKE", het rechter hek "NBURG". De spijlen van het hek zijn aan de bovenzijde voorzien van speerpunten, die net als de naam van de buitenplaats goudkleurig zijn uitgevoerd. Het toegangshek dateert uit de bouwtijd van het huis.

Het TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Blikkenburg is van algemeen belang:

- Vanwege de ouderdom;