Nederhorst den Berg A 1715
Bij Slotlaan 3, 1394 BK te Nederhorst den Berg

Omschrijving onderdeel 9:

AANLEGSTEIGERHEK behorende tot de buitenplaats De Nederhorst. Aan de Reevaart stond oorspronkelijk een aanlegsteigerhek, die in 1971 bij het dempen van het water naar het bordes tegen de achtergevel van het hoofdgebouw is verplaatst (alleen het middendeel niet). Het 18de-eeuwse smeedijzeren hek is uitgevoerd in Lodewijk XIV-stijl.

Waardering AANLEGSTEIGERHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom in combinatie met de gaafheid; - vanwege de ornamentele vormgeving in Lodewijk XIV-stijl; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - als karakteristiek onderdeel van een buiten aan het water; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen

Lodewijk XIV-stijl