Bij Kasteellaan 2, 5076 RE te Haaren

Omschrijving onderdeel 6:

SCULPTUREN, bestaande uit een stel hardstenen wapenstenen en twee dito sokkels. Geplaatst tegen de bordestrap stel grote wapenstenen, XVIIIb; beide met ovale wapens, de linker met 3 brakkekoppen, de rechter met een horizontaal gedeeld wapen: boven een (markiezen?)kroon, onder 4 bergen (?); beide schilden met florale dekkleden en bekroond met een kroon met 9 parels; wapen op linker steen met wildemannen als schildhouders; beide stenen aan onderzijde met Latijnse teksten. Herkomst onbekend. Op het voorplein ter weerszijden van de oprit twee ongelijke lage vierkante sokkels, XVIII; beide met uitzwenkende voet; herkomst c.q. oorspronkelijke plaats en gebruik onbekend.

Waardering SCULPTUREN van algemeen belang vanwege de ouderdom vanwege de cultuur- en kunsthistorische waarden.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen