Vleuten F 982
Bij Zandweg 101, 3454 JZ te De Meern

SCHUUR, behorend bij het complex met woonhuis, tot stand gekomen tussen 1860-1880.

Omschrijving

De noordelijk achter het herenhuis gelegen SCHUUR is, met de nokrichting en voorgevel evenwijdig aan de Woerdlaan gesitueerd en wordt hiervan door een erf en haag gescheiden. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekte mansardekap.

De in baksteen opgetrokken gevels hebben een gecementeerde plint. De voorgevel of oostgevel betreft een langsgevel die onder meer drie grote dubbel openslaande getoogde deuren bevat. Daartussen zijn gietijzeren segmentboogvormige stalvensters geplaatst. Op het dakvlak komen twee dakkapellen met luiken voor met wangen.

De kopgevels bevatten elk in de top een rond gietijzeren roosvenster.

De achtergevel is nagenoeg blind.

Waardering

Van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als relatief gaaf voorbeeld van een groot type schuur, alsmede van ensemblewaarde in relatie tot het herenhuis.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M) Afgeleide Noordhollandse type